Música Nova de Xàtiva

 
  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
  • Cabecera
  • Cabecera
  • Cabecera
Inicio Notícies Notícies Banda Breu història de La Nova

Breu història de La Nova

Correu electrònic Imprimeix PDF

Ens aproximem a la història de la Societat Musical La Nova de Xàtiva. Én 1861 baix la dirección d’Antonio Gasola i amb el nom de “Música Nueva”, naix la Societat, legalitzant-se el dia 26 de febrer de 1901 estant com a director de la Banda Rafael Marco i sent el primer President Luís Ballester.

 

El dia 2 de novembre de 1921 es fa fer càrrec de la Banda José Ramírez, així com l’orquestra del quadre artístic composant l’himne a la Mare de Dèu de la Seu, melòdia que toca el Carrilló de la Colegiata. En 1974 es contrueix l’edifici propi de l’actualitat a l’emplaçament de l’Albereda.

Des de 1940 fins a la data han passat per la Banda directors de la talla de Ricardo Bolinches, Pau Carbonell, Francisco Baixauli, Roberto Sáez, Victorino Tarin, Salvador Huerta, Joan Enric Canet, Julio Juan Garcia i J. Rafael Pascual Vilaplana. En l’actualitat, des del dia 9 de desembre de 2009, és director de la Banda David Penadés Fasanar.

El dia 25 de novembre de 2000 naix l’Orquestra de la Musica Nova, sent el director titular Julio Juan Garcia.

Al llarg dels més de 110 anys; ha viatjat per Europa, ha participat en grabacions per a RNE i Canal 9. La Societat compta amb una Escola Autoritzada de Música amb 254 alumnes, amb estudis de grau Elemental, reforços de Grau Mitjà, adults i pre-musicals des de 4 anys, ampliant els ensenyaments amb la Dansa.

Cal destacar l’afiançament de la seu Banda Jove amb més de 30 anys d’existència i els darrers anys la incorporació de la Banda Infantil. Se li ha otorgat la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Xàtiva i la Medalla d’Or de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

L’últim premi aconseguit va esser el passat 8 de juny de 2013, quan la Banda va rebre el primer premi de Música festera al poble d’Agost.

En l’actualitat, des de el mes de març de 2015 asumix la presidència de la Societat Andrea Molla Benet.

 

Menú Principal

Informació adicional

Informació web
 

Estadístiques


Visites d'avuí80
Visites d'ahir180
Visites al mes:3050
Visites totals:43803
Màx. visites diaries1881
Màx. visites mensuals5852
Dia de màx. visites:16-01-2018
Mes de màx. visites:01-2019

Administració